Over

 

Mijn naam is Angela van de Pijpekamp. In 2013 heb ik mijn bachelorstitel als Interieurarchitect behaald aan Kunstacademie Minerva, te Groningen.

Vormgeven is mijn passie – Hetzij een interieur, object of grafisch ontwerp. Ook werk ik graag met stoffen, dus zelfs voor een uniek handgemaakt kussen bent u aan het juiste adres.

Deze veelzijdige interesses zorgen ervoor dat ik een breed scala kan aanbieden, zonder mij tot één creatieve discipline te beperken.

Tijdens mijn stage heb ik ondervonden hoe belangrijk klantcontact is. Het vertalen van een idee naar een ontwerp is op allerlei verschillende manieren te interpreteren. Daarom vind ik het ontzettend belangrijk om de redenen achter het idee te doorgronden. Pas wanneer je weet wat het doel en de reden van de klant is, kan het vormgeven beginnen.

Mijn ontwerpen van objecten en interieurs ontstaan daarom altijd vanuit een doelstelling. In deze hectische en drukke tijden vind ik het zelf belangrijk om bezoekers of gebruikers een gevoel van rust en ontspanning mee te geven. Contrast speelt hierbij een grote rol. Dit kan door middel van contrast in materialen, maar ook in de beleving en dynamiek van de verschillende ruimtes. In mijn ontwerpen bereik ik dit door middel van mijn interesse in natuur & warme materialen – vaak in contrast met industriële materialen zoals staal en beton.

Het is soms moeilijk om een goed beeld te krijgen van een ontwerp. Daarom maak ik dit toegankelijker door middel van perspectief tekeningen, aanzichten en 3D beelden. Uit ervaring blijkt dat vooral 3D beelden een duidelijke impressie geven van het uiteindelijke ontwerp. Deze beelden maak ik met Vectorworks (2011) en zijn in Cinema4D nog gedetailleerder uit te werken.

Bij twijfel, stuur mij alstublieft een email, zodat wij samen kunnen kijken naar de mogelijkheden voor uw idee.